Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-02@13:57:50 GMT

عروس‌های عروسک به دست

تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۱۷۸۵۳

عروس‌های عروسک به دست

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از آرمان، گفتنی است بنا به اظهارنظر کارشناسان کودک‌همسری می‌تواند باعث تباهی آینده کودک شود به‌گونه‌ای که طبق بررسی‌های به عمل آمده بسیاری از کودکانی که در سنین پایین به اجبار خانواده تن به ازدواج می‌دهند با مشکلاتی مانند بازماندن از تحصیل و عدم تربیت صحیح فرزندان در آینده و مسائلی از این دست مواجه می‌شوند که این خود می‌تواند به‌یقین پیامدهای منفی بسیاری را هم برای کودک و هم برای جامعه به دنبال داشته باشد تا جایی که بنا به گفته دکتر قرایی‌مقدم ازدواج کودکان می‌تواند زمینه‌ساز افزایش آسیب‌های اجتماعی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کودک‌همسری در کشورهای دیگر

آنچه مسلم است امروزه شاهد رواج پدیده کودک‌همسری در کشورهای پیشرفته هستیم که این خود می‌تواند نشان از ریشه‌داشتن این مساله در فرهنگ و باورهای افراد داشته باشد، چراکه در حال حاضر متاسفانه برخی افراد کودک‌همسری را امری صحیح و پسندیده می‌دانند، این در حالی است که باید به این نکته نیز توجه داشت که کودک‌همسری با توجه به پیشرفت جامعه دیگر جایگاهی ندارد بلکه می‌تواند به مرور زمان باعث چالش‌های جدی در جامعه نیز شود. جالب است بدانیم طبق تحقیقات به عمل آمده کودک‌همسری در مناطقی در آفریقای جنوبی، آمریکای لاتین و جنوب آسیا بسیار مشاهده می‌شود.

فقر عامل رواج کودک‌همسری

پرواضح است که فقر را می‌توان یکی از اصلی‌ترین دلایل رواج کودک‌همسری عنوان کرد، چراکه با نگاهی گذرا به وضعیت کودک‌همسری در برخی از شهرها به‌راحتی می‌توان دریافت که امروزه بسیاری از کودکانی که به اجبار تن به ازدواج می‌دهند تنها به دلیل فقر خانواده است. به عبارت ساده‌تر در برخی از اوقات خانواده به خاطر بدهی‌ای که دارد مجبور به فروش کودک خود تحت‌عنوان ازدواج می‌شود؛ ازدواجی که برای خانواده نیز بسیار دردناک است. از سوی دیگر باید خاطرنشان کرد که کودک‌همسری می‌تواند عامل رواج خشونت در جامعه باشد، چراکه در بسیاری از موارد کودکانی که در سنین پایین مجبور به ازدواج می‌شوند بعضا در مواردی مورد خشونت همسر خود نیز قرار می‌گیرند که این خود می‌تواند عاملی برای افزایش خشونت علیه زنان شود. هرچند در این فرصت باید متذکر شد که خشونت درباره زنانی که در سنین پایین مجبور به ازدواج هستند به مراتب پیامدهای منفی بیشتری را نیز به دنبال خواهد داشت.

کودک‌همسری یا ازدواج اجباری

پرواضح است که کودک‌همسری را می‌توان یک نوع ازدواج اجباری نامید، چراکه بنا به گفته دکتر مجید ابهری دخترانی که در سنین پایین ازدواج می‌کنند بیشتر به اجبار خانواده، اطرافیان یا فرهنگ‌ها و باورهای حاکم بر جامعه می‌باشد و کودک علاقه به ازدواج ندارد، چراکه هیچ شناختی نسبت به این مساله در ذهن کودک شکل نگرفته است. بنابراین ازدواجی که به اجبار و بدون شناخت صورت بگیرد می‌تواند بسیار آسیب‌زا باشد.

عوامل کاهش کودک‌همسری

یک فعال حوزه کودکان درباره علت اصلی شکل‌گیری پدیده کودک‌همسری می‌گوید: فقر فرهنگی و اقتصادی و همچنین حاشیه‌نشینی را می‌توان از عمده‌ترین دلایل ازدواج کودکان در سنین پایین دانست. به‌طور کلی فقر به خانواده فشار می‌آورد و خانواده را مجبور به انجام این کار می‌کند. بنابراین به‌راحتی می‌توان این ادعا را داشت کودک‌همسری در خانواده‌های فقیر بیشتر مشاهده می‌شود. یزدانی افزود: سایه انداختن آداب و رسوم نیز خود می‌تواند نقش دیگری در کودک‌همسری داشته باشد، چراکه به‌عنوان مثال امروزه در مناطقی دختران به اجبار خانواده به ازدواج یک‌طرفه تن می‌دهند که این مهم می‌تواند به علت رسم و رسومات اتفاق بیفتد. وی در ادامه بیان کرد: با حمایت خانواده‌هایی که در آنها کودک‌همسری رواج دارد تا حد زیادی می‌توان مانع از ازدواج کودکان در سنین پایین شد. همچنین آموزش و حمایت اقتصادی و اجتماعی از این افراد نیز تا حد زیادی مانع از ازدواج زودهنگام کودکان خواهد شد. این فعال حوزه کودکان نقش آگاهی‌رسانی و مطلع‌کردن افراد از پیامدهای کودک‌همسری را مثبت ارزیابی نموده و بیان کرد: اگر بتوان افراد را با آثار منفی پدیده کودک‌همسری آشنا کرد و آنها را متوجه عمق فاجعه نمود شاید بتوان انتظار داشت تا حدی شاهد کاهش آمار کودک‌همسری در کشور باشیم. هرچند این مهم بدون حمایت‌های مالی و اجتماعی از افراد میسر نخواهد بود. به‌طور کلی اطلاع‌رسانی در این خصوص می‌تواند باعث کاهش آمار ازدواج در سنین پایین شود.

بررسی قوانین موجود

طبق ماده 1041 قانون مدنی عقد نکاح دختر قبل از رسیدن به سن 13سال تمام شمسی و پسر قبل از رسیدن به سن 15سال تمام شمسی منوط به اذن ولی به شرط رعایت مصلحت با تشخیص دادگاه صالح است. با استناد به این ماده قانون می‌توان گفت که سن ازدواج رسمی در ایران برای دختران 13سال و پسران 15سال است؛ حال این سوال مطرح می‌شود که آیا یک دختر 13ساله توانایی انجام وظایف زندگی و مسائل زناشویی را دارد؟ آیا ازدواج در این سن ضایع‌کردن و یا ندیده‌گرفتن حقوق کودک نیست؟ در پایان باید خاطرنشان کرد که افزایش آمار پدیده کودک‌همسری در کشور می‌تواند چالش‌هایی را در حوزه خانواده و جامعه به دنبال داشته باشد. لذا انتظار می‌رود مسئولان امر با فرهنگ‌سازی، آموزش و یا مطلع‌کردن افراد از پیامدهای این‌گونه ازدواج‌ها مانع از انجام آن شوند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: خشونت علیه زنان زندگی مشترک عروس کودک همسری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۱۷۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازداشت مروج کودک‌همسری برای تبلیغ آرایشگاه زنانه دراینستاگرام

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ از بازداشت زنی که برای تبلیغات سالن زیبایی‌اش اقدام به سوءاستفاده از یک دختربچه و معرفی او به عنوان یک نوعروس کرده بود خبر داد و به خانواده‌ها هشدار داد که اجازه چنین برخوردهای سودجویانه‌ای را که ممکن است آینده فرزندانشان را تحت الشعاع قرار دهند، ندهند.

سرهنگ داود معظمی گودرزی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به انتشار ویدیویی از یک دختربچه در فضای مجازی و معرفی او به عنوان یک تازه عروس گفت: انتشار این ویدیو موجی از واکنش منفی افکار عمومی و به خصوص کاربران فضای مجازی و فعالان حوزه حقوق کودک را درپی داشت. در همین راستا نیز پلیس فتا رسیدگی به موضوع را در دستورکار خود قرار داد و ابتدا تیم رصد و پایش این پلیس مبدا اصلی انتشار این ویدیو را مورد شناسایی قرار دادند .

وی با بیان اینکه در بررسی‌های انجام شده، مشخص شد که این ویدیو از سوی یک سالن زیبایی ضبط و منتشر شده است، گفت: در ادامه با پیگیری‌ها و هماهنگی‌های انجام شده، مدیر سالن زیبایی که ویدیوی مذکور را تولید و منتشر کرده بود به پلیس فتا تهران بزرگ شد.

معظمی گودرزی با بیان اینکه در جریان تحقیقات انجام شده، مشخص شد که موضوع ازدواج این کودک، سناریو تبلیغاتی مدیر این آرایشگاه برای جذب مشتری و دنبال کننده در اینستاگرام بوده و به هیچ عنوان صحت ندارد، گفت: این زن پس از مواجهه با ماموران اعلام کرد که از عواقب کار خود بی اطلاع بوده و ضمن ابراز پشیمانی از عمل خود، گفت که دختربچه نوجوان فرزند یکی از مشتریان آرایشگاهش بود و چون قصد داشته اقدام به ایجاد تبلیغ در فضای مجازی کند، این کودک را به عنوان یک عروس معرفی و آرایش کرده است.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با بیان اینکه برای این خانم به دلیل سوءاستفاده از کودکان و ... پرونده‌ای تشکیل شد، گفت: صفحه اینستاگرامی مذکور نیز با دستورقضایی از دسترس خارج و متهم نیز به همراه پرونده متشکله و برای ادامه روند رسیدگی به جرم روانه دادسرا گردید .

وی ادامه داد: همچنین کارشناسان اداره مبارزه با جرائم علیه کودکان و بانوان  پلیس فتا با والدین این کودک نیز ارتباط برقرار کرده و ضمن ارائه مشاوره‌های لازم به آنان تاکید کرد که صیانت از هویت و شخصیت فرزندنشان نیز برعهده آنان بوده و بی توجهی و هرگونه آسیب به آن موجب مجازات قانونی است.

معظمی گودرزی با هشدار به مردم و به خصوص کاربران فضای مجازی گفت: در قانون حمایت از اطفال و نوجوانان و همچنین کنوانسیون حقوق کودک که کشورما نیز به آن پیوسته صراحتا هرگونه سوءاستفاده از کودکان و وارد کردن آسیب جسمی و روحی به وی را جرم انگاری کرده است. در همین راستا نیز پلیس فتا در عمل به قانون با چنین مواردی برخورد خواهد کرد. کما اینکه در گذشته نیز با موردی که پدری فرزندش را به بیان کلمات و انجام رفتارهای بزرگسالانه و حتی شرب خمر تشویق کرده و تصاویرش را در فضای مجازی منتشر کرده بود، برخورد کرد و در پرونده‌ای دیگر نیز با والدین نوجوانی که برای جذب دنبال کننده فرزند خود را به رفتارهای غیراخلاقی و بی احترامی به مقام مادر تشویق کرده بودند، برخورد شد.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ ادامه داد: لذا به افرادی که قصد دارند تا برای انجام تبلیغات، افزایش دنبال کننده یا هر موضوع دیگری اقدام به ساخت ویدیو یا انتشار تصاویر نا متعارف و نامناسب از کودکان کنند، هشدار می‌دهم که پلیس فتا با آنان برخورد خواهد کرد و والدین نیز باید بدانند که چنین اقدامات و رفتارهایی گرچه ممکن است در کوتاه مدت منجر به افزایش دنبال کننده یا جلب شدن توجه به سوی فرزندنشان شود، اما در دراز مدت آثار مخرب فراوانی در روند شکل گیری شخصیت و شرایط روحی کودکان برجای خواهد گذاشت که جبران ناپذیر است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دختربچه تازه عروس برای تبلیغ آرایشگاه زنانه ! + ویدئو
  • تبلیغات عجیب در اینستاگرام برای آرایشگاه؛ مروج کودک‌همسری بازداشت شد! + تصویر
  • دستگیری مدیر یک آرایشگاه زنانه به خاطر تبلیغ کودک‌همسری
  • بازداشت مروج کودک همسری برای تبلیغ آرایشگاه زنانه
  • ترویج کودک همسری در اینستاگرام برای تبلیغ آرایشگاه زنانه
  • بازداشت مروج کودک‌همسری برای تبلیغ آرایشگاه زنانه در اینستاگرام
  • بازداشت مروج کودک همسری برای تبلیغ آرایشگاه زنانه در اینستاگرام
  • بازداشت مروج کودک‌همسری برای تبلیغ آرایشگاه زنانه دراینستاگرام
  • بحران کودک‌همسری در آمریکا
  • عروس و داماد درچه‌ای راهی خانه بخت شدند